Uniikit kierrätystekstiilituotteet

Sinä joka arvostat yksilöllisyyttä, kestävyyttä ja ekologisuutta. Tervetuloa tutustumaan DesignPaula -kokoelmaan. Teen kasseja ja pussukoita ylijääneistä kangaspaloista, joten toista samanlaista ei todennäköisesti kävele kadulla koskaan vastaan. Tuotteissamme käytetään kierrätystekstiilejä ja ylijäämämateriaaleja, vetoketjut ovat kuitenkin uusia moitteettoman toiminnan takaamiseksi.

Huomioithan, että jokaista tuotetta on valmistettu vain 1 kpl jos ei muuten ilmoiteta!

Tiesitkö, että...

Suomessa vuosittain syntyneestä 120 miljoonasta kilosta poistotekstiilejä noin 90 miljoonaa kiloa päätyy kaatopaikalle. Tässä on mukana kuluttajilta, teollisuudelta ja yrityksiltä tuleva teksitiilimateriaali. Jokainen suomalainen tuuppaa yhdeksän kiloa tekstiilijätettä kaatopaikalle. Vain pieni osa tekstiilijätteestä poltetaan Suomessa energiaksi tai hyödynnetään muutoin.

Kuluttajatutkimuskeskuksen mukaan Suomessa kaatopaikalle päättyy suurempi osa tekstiilijätettä kuin muissa Pohjoismaissa. Jätteeksi menevän tekstiilimateriaalin hyötykäyttö on Suomessa vähäisempää kuin muissa Pohjoismaissa. Tällä hetkellä vain kaksi merkittävää toimijaa Suomessa hyödyntää poistotekstiilejä mekaanisesti kierrättämällä. Lisäksi on pieniä ompelimoita, kutojia sekä käsityö- ja designyrittäjiä, jotka käyttävät käytöstä poistettuja tekstiilejä materiaalina omissa tuotteissaan. DesignPaula on yksi heistä.